Fodermester hjælper dig til en stærkere og sundere hest, som kan arbejde i sport og fritid i mange år.

Målet er, at du tilegner dig mere viden om bedre fodring af dine heste, så de yder bedre og får færre skader & sygdomsforløb.

Du får indsigt i betydningen af at der er sammenhæng fra markens foderproduktion (og dermed det foder du køber) til din hest i stalden og præstationer på ridebaner og i terræn.

Hvordan skal det ske?

Du spiller et videns- og træningsspil med strategiske forløb, hvor de beslutninger, du tager, er koblet med nogle konsekvenser, som enten giver dig gevinst eller problemer. Du kan spille det for dig selv, men du får størst udbytte ved at spille med andre. Er du underviser på skoler med hestelinje, kan spillet være et stærkt pædagogisk redskab i din undervisning.

Spillet produceres og kan spilles i to versioner:

  1. Et fysisk spil som brætspil med en gamemaster, som styrer spillet med hændelseskort, dilemmakort, opgaver og viden. I kombination med en vidensdatabase på NENUC’s hjemmeside og andre steder med faglig solid viden om fodring af heste m.v. Det er tanken, at du skal have gavn af at spille Fodermester uanset, om du er nybegynder med hestefodring, eller du har solid erfaring og viden på området.
  1. På sigt udvikles Fodermester til et online spil, som du kan spille alene eller med dine kammerater, og som du kan købe adgang til.

Spillets struktur:

Når du spiller Fodermester, lægger du ud på tre basale niveauer, 1, 2 og 3. De omhandler blandt andet:

  • Basal viden og færdigheder i fodring af din hest, så du i det daglige kan stå for den praktiske fodring med hjælp fra f.eks. en foderkonsulent til udarbejdelse af selve foderplanen. Du får indsigt i de bedste fodermidler til heste, og du bliver god til at vurdere om stråfoderet er i orden, beregning af simple foderplaner m.m.
  • De første tre niveauer fokuserer på rideheste, med de fordøjelsessygdomme, som kan ske for alle.

Hvis du og mange andre synes godt op spillet, udvikler vi det fremover med flere niveauer f.eks.:

  • Højere niveau for dybere viden om ernæringsfysiologi, foderplanter og fodermidler.
  • Endokrine sygdomme, EMS, PPID m.m. og foderstrategien for disse.
  • Afstemning af flere næringsstoffer, tilskudsfoder, kombinationer m.m.
  • Den højtydende konkurrencehests og væddeløbers foderdilemma.
  • Fodring af avlsdyr og ungheste.
  • Afgræsningssystemer.

Introduktion

Når du arbejder med fodring af heste, er det på mange måder en udviklingsopgave. Også selvom du bare har en motionshest på rideskolen, hvor det eneste, du måske laver, er weekendfodringer og godbidder. For med heste sker der hele tiden noget, som udfordrer din hest på dens sundhed eller dens præstation på ridebanen, og dermed udfordrer det din viden, hvis det er noget omkring hestens fodring, du skal rette på.

Derfor er Fodermester tilrettelagt som et kreativt innovationsforløb, og du lærer dermed også værktøjer, der kan bruges i anden sammenhæng en lige fodring af heste.

Bestil en workshop og bliv din egen fodermester på en sjov og lærerig måde.

Planlagte workshops med fodermester
August 8
Sommerhøjskole på Møn for heste- og naturelskere

Lukket arrangement på NENUC's sommerhøjskole. Urpremiere på det første niveau.